Filmikuvaus- ja pimiökurssi

La 14.4. – su 15.4. ja la 28.4. – su 29.4. Kajaanin Kamerakerholla

Kajaanin Kamerakerho järjestää keväällä 2018 kahden viikonlopun mittaisen kurssin filmikuvauksesta ja pimiötyöskentelystä kiinnostuneille. Kurssin kouluttajana toimii pitkän linjan valokuvauksen ammattilainen ja vihkiytynyt filmi- ja pimiöharrastaja Reijo Haukia.

Sen lisäksi että opit kurssilla kuinka filmikameralla kuvataan ja valotetaan negatiivi oikein, tulet oppimaan todella paljon valokuvaamisesta yleisesti. Samat perusperiaatteet pätevät tänä päivänä digikameralla kuvatessa, joten kun opit valottamaan kuvat oikein filmille, opit samalla paljon paremmaksi kuvaajaksi millä tahansa kameralla.

Lisäksi pääset perehtymään kattavasti pimiötyöskentelyyn ja opit kehittämään kuvaamasi filmit itse aina kemioiden sekoittamisesta alkaen. Kehitetyistä filmeistä opit luomaan pimiössä mustavalkovedoksia ja saat kokemusta eri vedostustekniikoista joiden avulla lopullinen valokuva saadaan näyttämään mahdollisimman hyvältä paperilla.

Kurssin jälkeen pystyt toimimaan itsenäisesti pimiössä ja osaat kuvata oikein valotettuja ruutuja filmikameralla. Opituista tiedoista tulet hyötymään millä tahansa kameralla kuvatessa.

Kurssin hinta on 120 € / henkilö ja Kajaanin Kamerakerhon jäsenille 80 €. Hintaan sisältyy rulla 35mm mustavalkofilmiä, kurssilla käytettävät kemiat ja valokuvapaperit. Oma filmikamera on hyvä olla mukana, mutta jos tarvitset lainakameraa, niin sekin järjestyy.

Voit liittyä ilmoittautumisen yhteydessä Kajaanin Kamerakerhon jäseneksi, jolloin 120 € sisältää kerhoon liittymisen ja ensimmäisen vuoden jäsenmaksun (säästät liittymismaksun 10 €). Kerhon jäsenenä pääset jatkossakin hyödyntämään kerhon pimiötä ja sen laitteita.

Kouluttajasta

Reijo Haukia on ammattivalokuvaaja ja valokuvauksen opettaja joka on aloittanut uransa valokuvaajana jo vuonna 1986. Hän on valmistunut valokuvaajaksi Visuaaliviestinnän Instituutista vuonna 2001.

Reijo on toiminut Kajaanin kaupunginteatterin valokuvaajana 10 vuotta tehden koko ajan myös omaa taiteellista kuvausta, lehtitöitä, mainoksia kuin myös muotokuvaa, häitä ja hautajaisia. Hänen töitään on ollut mukana kymmenissä näytteilyissä niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Tätä nykyään Reijo myös opettaa valokuvausta useissa eri oppilaitoksissa.

Tarkempi kuvaus kurssin sisällöstä

Kurssin ensimmäisen viikonlopun aikana käydään läpi valokuvauksen perusteet filmikuvauksen kautta, alkaen oikeaoppisesta valokuvan valottamisesta sekä valon mittauksesta.

Tämän jälkeen teoriaa siirretään käytäntöön kuvaamalla sekä studiossa ja lähiympäristössä. Sitten kuvattujen filmien kanssa siirrytään pimiöön, jossa käydään läpi teoriaa negatiivien kehittämisestä, sekoitetaan tarvittavat kemiat ja tehdään käytännössä omien kuvattujen negatiivien kehittäminen. Lopuksi analysoidaan kehitetyt filmit.

Kurssin toisen viikonlopun aikana käymme läpi negatiivistä oman mustavalkovedoksen luomisen alusta loppuun. Ensin käymme läpi teoriaa sekä sekoitamme tarvittavat kemiat.

Tämän jälkeen vedostamme kuvatuista negatiiveistä tarkempaa tarkastelemista varten ns. pinnakkaiset, valitsemme kuvat joista haluamme tehdä vedokset ja alamme tekemään lopullisia kuvia valokuvapaperille. Pimiöllä vedostessa meillä on aikaa samalla kerrata kaikkea kurssilla oppimaamme.

Kurssi täyttyy nopeasti!

Kurssilla on enää hyvin rajallisesti paikkoja jäljellä. Ilmoittaudu pian varmistaaksesi paikkasi.

Ilmoittaudu kurssille tästä

Haluatko lisätietoja

Mikäli sinulla on kysyttävää kurssin sisällöstä tai mitä tahansa muuta asiaa, ota yhtettä ja autamme mielellämme.

Ota yhteyttä

"Kävin Reijo Haukian mustavalkovalokuvauksen kurssin vuonna 2013, koska satuin omistamaan vanhan Zenit-neuvostokameran ja aihe kiinnosti. En ajatellut miten iso vaikutus kurssilla olisi kaikkeen valokuvaamiseen ja kuinka paljon se minua valokuvaajana kehittäisi."

– Miska Närhi, Kajaanin Kamerakerhon hallituksen puheenjohtaja

Kurssin hinta on 120 € / henkilö ja Kajaanin Kamerakerhon jäsenille 80 €. Hintaan sisältyy rulla 35mm mustavalkofilmiä, kurssilla käytettävät kemiat ja valokuvapaperit. Oma filmikamera on hyvä olla mukana, mutta jos tarvitset lainakameraa, niin se järjestyy.

Voit liittyä ilmoittautumisen yhteydessä Kajaanin Kamerakerhon jäseneksi, jolloin kurssimaksu sisältää kerhoon liittymisen ja ensimmäisen vuoden jäsenmaksun (säästät liittymismaksun 10 €). Kerhon jäsenenä pääset jatkossakin hyödyntämään kerhon pimiötä ja sen laitteita.

Opetuspäivät ja kurssin aikataulu

La 14.4. 12:00 - 18:00

  • Luento mustavalkofilmeistä, valonmittauksesta ja suotimista.
  • Muotokuvausta studiossa
  • Maisemakuvausta lähiseudulla

Su 15.4. 10:00 - 17:00

  • Luento filminkehityksestä ja kemikaalien valmistus
  • Filmien kehitys
  • Negatiivien analysointi

La 28.4. 10:00 - 16:00

  • Luento mustavalkovedostuksesta ja kemioiden valmistus
  • Pinnakkaisten vedostus ja vedostettavien kuvien valinta

Su 29.4. 10:00 - 17:00

  • Kuvien vedostusta

Jäseneksi liittyminen

Jos olet kiinnostunut valokuvauksesta ja haluat päästä muihin koulutuksiimme alennettuun hintaan, voit liittyä jäseneksi ilmoittautumisen yhteydessä.

Liittyminen jäseneksi ei maksa koulutuksen yhteydessä mitään (normaalisti liittymismaksu 10 €, jäsenmaksu 40 €) ja saat muut jäsenyyden edut välittömästi käyttöösi.

Voit valita ilmoittautumisen yhteydessä vain liittyväsi kurssin yhteydessä jäseneksi.

Kannattaa ilmoittautua nopeasti. Kurssilla on rajallisesti paikkoja.